maanantai 12. toukokuuta 2008

Omat rajat


Tilallamme on nyt pyykit paikoillaan ja rajat mitattu. Nimikin tuli hyväksyttyä. Toimitukseen kannatti totisesti osallistua! Oli ilo olla tekemisissä erittäin ammattitaitoisen valtion virkamiehen kanssa, joka osasi todella hommansa ja sen lisäksi ymmärsi tuoda esiin sekä omansa että osallisten oikeudet ja velvollisuudet. Laki ja käytännön neuvonta olivat oivasti samassa paketissa.

Hieman savolaisittain kävi selväksi myös se, että me lohkottavan tilan omistajina olemme vastuussa siitä, että toimituksen koko lasku (noin 1000 €) tulee aikanaan maksettua, vaikka olemmekin isännän kanssa asiasta toisin sopineet. Hinnan muodostuminenkin meille selitettiin: on perusmaksua, toimitusmaksua, jokaisella pyykillä oma hintansa ja sekin maksoi erikseen, että sovimme yhdessä yhden kadonneen pyykin paikan.

Pari tuntia pienen tilan rajojen selvittäminen ja määrittäminen vei aikaa. Ihmeenä pidän sitä, että aikamoisesta pöhkeiköstä ja kivikosta toimitusinsinööri löysi vanhan kiven ja käännettyään sen näimme pyykin numeron. Hetken aikaa isännän kanssa pohdimme olisiko aika mennä lottoamaan, mutta päädyimme kuitenkin hämmästelemään insinöörin ammattitaitoa.

Kolme uutta pyykkiä maahan iskettiin. Uuden tilan omistajan tehtävä on kuulemma iskeä pyykit maahan. Myönnän, että olisi se jäänyt tekemättä ellei isäntä olisi hoitanut hommaa. Ensimmäisen pyykin ensimmäiset iskut kuitenkin löin.

Kokouksen päätteeksi virkamies itsekin myönsi hetken pelänneensä, että toimitus jouduttaisiin keskeyttämään. Pöytäkirjan, jossa on sitten vahvistettu tilamme pinta-ala sekä kartan ja kiinteistörekisteriotteen saamme joskus kesällä postissa. Lasku tulee kuulemme viikko sen jälkeen, koska se kiertää toisen konttorin kautta.

Ei kommentteja: