sunnuntai 17. elokuuta 2008

Vielä kesästä


Kesä meni ja vietimme tilalla ison osan lomasta. Erityisen hurjaa edistystä kesän aikana ei tapahtunut, mutta usko edistymiseen kasvoi. Suunnitelmat selkiytyivät ja tärkeimpien hommien aikataulut. Tupareita vietämme vasta ensi kesänä.

Iso osa ajasta meni siivoamiseen ja raivaamiseen, jotta rakennustyöt voisivat edetä. Saunaa saatiin purettua niin, että pesuhuoneen rakentaminen alkoi. Lauteiden rakentamiseen päästään vasta ensi vuonna.

Jo aiemmin kerroimmekin, että ensimmäinen uudisrakennuksemme huussi valmistui ja loman aikana se maalattiin. Siitä tuli niin hieno, että pitää todeta vielä uudelleen.

Uusi kaivokin tehtiin. Oli sovittu, että juhannuksen jälkeen se laitetaan, mikä tarkoitti heinäkuun puolta väliä tällä kertaa. Yhtenä aamuna pihaan ajoi järjettömän suuri kaivinkone ja alkoi kaivaa. Meidän pesue vetäytyi palelemaan Visulahteen ja illalla pihalla odotti uusi kaivo. Vettäkin sinne tuli, joten ihan toimiva kaivo siitä tuli.

Vanhan kaivon kannen päällä painona oli ollut vuosia vanha aura. Nyt kun sen viimeinenkin tehtävä oli ohi emme raaskineetkaan toimittaa sitä aurojen hautausmaalle, vaan sopivammalta tuntui asetella se keskelle pihaa. Sen ympärille ehkä myöhemmin voisi tulla kukkapenkki, ken ties.

Lapsille siivottiin yksi aittahuone leikkihuoneeksi ja siellä he jonkin verran leikkivätkin. Lelujakin hankittiin, joiden piti jäädä tilalle odottamaan, mutta jostain syystä ne lähes kaikki pakattiinkin viimeisenä päivänä mukaan.

Vanhan talon pihalla ei tosiaankaan kasva siisti ja hoidettu nurmikko, vaan kunnon heinää. Nyt se oli leikattu, jotta pihalla saattoi kulkea. Väinö innostui päivänä eräänä heinätöihinkin. Ne tosin ovat nykyään jo historiaa. Lapset saivatkin tutustua jättimäisiin valkoiseen muoviin käärittyihin heinäpaaleihin, joita naapurin isäntä traktorilla navettaansa kulki. Sellaista se nykyaika maalla on ja silti pienille kaupunkilaisille ihmeellistä.

Ylimpänä jäähyväiskuva: tilamme sellaisena kuin mitä se jäi meitä odottamaan. Kehnossa kunnossa, piha myllättynä ja uusi hieno kaivo keskellä pihaa. Harmillista, mutta syksyn kiireiden vuoksi on vaikea sanoa, koska palaamme seuraavan kerran näihin ympyröihin.

Ei kommentteja: