tiistai 7. heinäkuuta 2009

Toiveikkuus ei kuole

Olemme siis olleet alkukesästäkin jo ueamman kerran tilalla. Ensimmäisen kerran kävin tarkastelemassa paikkoja ja istahtamassa kaivon kannen päällä toukokuun alussa. Paluu - vaikkakin pieneksi hetkeksi - oli ihana.

Kuten olemme aiemminkin kertoneet tekemistä on tolkuttomasti ja aikaa vähän (yhdessä kesässä, mutta loppuelämän projektihan tämä onkin). Kaikki etenee siis todella hitaasti, mutta etenee kuitenkin ja pienistäkin asioista pitää osata iloita. Näitä hetkiä ovat olleet mm. se kun saunan uudesta piipusta ensimmäisen kerran nousi savu. Ei se vieläkään kiukaasta tullut, mutta pesuhuoneen puolella voi jo padassa lämmittää vettä.

Joku aika sitten kolmannes saunan seinistä saatiin paneloitua ja voi että kuinka kaunis voikaan olla uusi puinen seinä! Siitä tulee oikeasti hieno (kuvassa vanhaa ja uutta seinää), kun vain saamme sen valmiiksi. Tänä kesänä.

Saimme myös uusia harmeja, kun kaivossa alkoi vesi käydä vähiin juuri kun olimme ostaneet lapsille uima-altaan. No, tämä pulma pitäisi ratketa aivan pian. Saa nähdä. Maallahan kohta saattaa tarkoittaa pidempääkin aikaa ja siihen pitänee vain tottua.

Latoon on tekeillä lattia ja sitten pöytä. Kiviä ja lautoja sinne viime kerralla asettelin alustavasti ja täytyy sanoa, että ihmeeltä tuntuu senkin saaminen valmiiksi. Alusta on epätasainen ja maata täytyy siis kaivaa ja tasoittaa. Kuinka kummassa saamme aluslaudat samalle tasolle ja vaakatasoon, jotta lattiasta tulee oikeasti suora?

Pihahommat ovat alkaneet niittämisellä, tutkailulla ja suunnittelulla. Mieli tekisi yhä valtavasti alkaa laittamaan kukkapenkkiä ja muita istutuksia, mutta yritän malttaa vielä. Ajatukset muuttuvat vielä ja toisaalta on tässä tärkeämpääkin tekemistä. Tyydyn siis tänä kesänä niittohommiin ja ehkä yhden tai parin kasvin siirtämiseen Espoosta tilalle.

Yhä edelleen mielipuuhiani on istuskella illalla kaikessa hiljaisuudessa, katsella ympärilleni ja suunnitella. Että voi hyvän ajatuksenkin syntyminen olla iso ilo! Toivottavasti saamme myös nauttia näistä ratkaisuista oikeastikin - joistakin jopa tänä kesänä.


*

Ei kommentteja: